“`html
Diyarbakır’da Sahte İş İlanıyla Dolandırıcılık Skandalı
Diyarbakır’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın adıyla sınavsız kadrolu kamu görevlisi alımı vaadiyle dolandırıcılık yapan Uğur A., AKP Sur İlçe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak tutuklandı. Uğur A., aynı zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın oğlu ve danışmanının ismini kullanarak 22 kişiyi kandırdı.
Sur Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Songül A. ve Ayten E. isimli şahıslara da “kamu görevlileriyle ilişkileri olduğu” gerekçesiyle dolandırıcılık suçlaması yöneltildi.
İddianameye Göre Dolandırıcılık Ağı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Uğur A.’nın kendisini Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın yakın arkadaşı olarak tanıtıp, sınavsız olarak kamu kurumlarına yerleştirileceği vaadiyle maddi kazanç elde ettiğine dair bilgiler yer alıyor.
50 BİN LİRA Ön Ödeme Talebi
Uğur A., iş bulmak isteyen şahıslardan 50 bin lira ön ödeme talep etti. Kalan miktarın işe başlandıktan sonra ödeneceğini belirterek, Songül A. ve Ayten E.’yi dolandırıcılık sürecine dahil etti.
İki kadın, mağdurlara Uğur A.’nın Cevdet Yılmaz ile yakın ilişkilerinin bulunduğunu ve sınavsız işe alım vaadinde bulunduklarını anlatarak ikna etmeye çalıştılar.
Banka Dekontlarıyla Dolandırıcılık Suçlaması
Mağdurlardan 50 bin lira ön ödeme alan sanıklar, işi başlatmak için gerekli paranın geri kalanını göndermeleri için hesap bilgileri verdiler. Toplamda 600 bin lira dolandırılan mağdurlar, işe başlamadan dolandırıldıklarını fark ettiklerinde şikayetçi oldu.
Bankalardan alınan kayıtlar, mağdurların suçluların hesaplarına para transferi yaptığını doğruladı.
Mahkeme Süreci ve İfadeler
Uğur A., yargılandığı mahkemede, AK Parti Gençlik Kolları teşkilatında başkanlık yaptığını ve belediye işine girdikten sonra partideki görevinden istifa ettiğini söyledi. Uğur, kendisine önce dolandırıcılık konusunda bilgi verilmediğini ancak hesabına para transferleri başladıktan sonra dikkat etmeye başladığını belirtti.
Sanıkların Tehdit İddiaları
Mahkeme başkanı, Uğur A.’ya hesabına gelen paralardan neden şüphelenmediğini sordu. Uğur, kendisine daha önce bir dönem AK Parti Gençlik Kolları’nda görev aldığını ve adlarının geçmesi nedeniyle şüphelenmesini gerektirecek bir durum olduğunu belirtti.
Dolandırıcılığın Ortaya Çıkışı
Sanık Songül A., Uğur A. ile tanıştıklarını ve kendisine Cevdet Yılmaz’ın oğlu ve danışmanı ile bağlantısı olduğunu söylediğini ifade etti. İddiasına göre, kendisi de dolandırıcılık faaliyetlerinde yer almadığını belirtti ve olayın mağduru olduğunu vurguladı.
Mağdurlardan Yakup Ç., Uğur A.’nın kendisini tanıttığı gibi olmadığını anladığında parayı geri almak istediğini söyledi.
Sonuç ve Talepler
Mahkeme, sanık Uğur A., Songül A. ve Ayten E.’nin dolandırıcılık eylemlerinden dolayı 15’er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.
Bu gelişmeler, devlet kurumlarına yönelik dolandırıcılık eylemlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor.
“`