Kapıları Tamamen Kapattılar! Türk Vatandaşlarına 16 Ay Boyunca Vize Verilmeyecek

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte Türkiye’de yaşayan milyonlarca vatandaş, tatil için alternatiflerini değerlendirmeye başladı.

Türkiye’yi etkisi altına alan yüksek enflasyon, tatil fiyatlarına da doğrudan yansırken, Avrupa’nın birçok ülkesinde tatil yapmak yurt içi tatillerine kıyasla ucuz kalabiliyor. Farklı bir ülke görmek isteyenlerin ilk Tercihi Batı Avrupa ülkeleri olurken, İtalya ve birçok Avrupa üyesi Türk vatandaşlarına en erken Temmuz ayına randevu vermekte.

TÜRK VATANDAŞLARI ABD VİZESİ İÇİN 16 AY BEKLEMEK ZORUNDA

Ancak vize konusundaki en büyük mağduriyetlerden biri de ABD’de yaşanıyor. İş, konferans ya da akraba ziyareti nedeniyle ABD vizesine başvuran Türk vatandaşlarına verilen en erken tarihi 2025 yılının Eylül ve Ekim ayları olmakta.

Bir başka deyişle, gerekçesi ne olursa olsun ABD’ye turist vizesi ile gitmek isteyen vatandaşlar, yalnızca vize görüşmesi için 16 ay beklemek zorunda kalacak.

TÜRK VATANDAŞLARI ÇİNLİLERİN 3 KATI FAZLA REDDEDİLİYOR

Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan 2023 yılı Schengen vize istatistiklerini de değerlendiren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Müracaat ve ret oranlarını başka ülkelerle mukayese ettiğimizde de vahim bir tablo ortaya çıkıyor. Örneğin Çin’den 2023 yılında Schengen vizesine müracaat edenlerin sayısı 1 milyon 117 bin, ret oranları yüzde 5,5. Neredeyse müracaat eden sayılarımız aynı ama ret oranları bizim 3’te birimiz kadar.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort